Texels Kookboek - Gegrilde Quornfilet met Oosterse sinasappelsaus

Ingrediėnten
2 teentjes knoflook ¼ rode peper 1½ el lichte sojasaus 3 el zonnebloemolie
1½ el sesamolie 1 el bruine basterdsuiker 4 quornfilets 2 dl sinaasappelsap
200 gr suiker 5 el fijngehakte peterselie

Hulpmiddelen
snijplank mesje kookpan bekken garde

Voorbereiding

Pel en snipper de knoflook. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Klop een marinade van de knoflook, het pepertje, de sojasaus, de 2 oliesoorten en de bruine suiker.
Leg de Quornfilets in een platte schaal, schenk de marinade erover en marineer de filets minstens 20 minuten.

Bereiding

Breng het sinaasappelsap met de suiker aan de kook en laat de suiker al roerend smelten. Laat de saus in ± 7 minuten tot een licht gebonden saus inkoken. Verhit een grillpan, leg de Quornfilets erin en rooster ze in ± 5 minuten aan beide kanten lichtbruin. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds met de marinade. Voeg de rest van de marinade en de peterselie aan de saus toe en warm kort door.

Serveer de filets met de saus.

Serveertip

Lekker met roergebakken prei met sesamzaadjes en meergranenrijst.

Soort gerecht: hoofdgerecht Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ca 35 minuten
Wijntip:

Eet smakelijk !!